Coaching

Eigenlijk een raar idee

Het verschil tussen coaching en behandeling is dat het bij psychologische behandeling draait om problemen en klachten. Bij coaching wil een cliënt iets verbeteren, zonder daar klachten bij te hebben. Je wilt iets leren, je wilt groeien, je wilt patronen doorbreken.

Coaching verrijkt je leven

Het is hartstikke lastig om naar je eigen leven te kijken. Je zit er de hele dag middenin. Even afstand nemen, een spiegel voorgehouden krijgen, een andere blik krijgen kan heel verfrissend werken. Want omdat je de hele dag midden in dat leven zit, lijkt het wel alsof het het enige leven is.

Veel mensen vergeten in de loop der jaren dat er op elk moment genoeg te kiezen is. Grote, maar ook kleine keuzes die je leven een heel andere kleur kunnen geven.
Een coach geeft je ruimte om even adem te halen en om je heen te kijken. Met coaching vergroot je je bewustzijn met behulp van een objectieve professionele gesprekspartner.

Momenten voor reflectie

Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd gecoacht te worden. Maar er zijn momenten in ieders leven dat het allemaal even bij elkaar lijkt te komen, waarop je vast lijkt te lopen of de regie over je eigen leven een beetje verliest.

Dat zijn momenten waarop een coach je helpt betere beslissingen sneller te nemen, de juiste zaken aan te pakken en die dingen te veranderen waardoor het allemaal weer klopt.

Coaching verhelpt (toekomstige) blokkades om verder te kunnen groeien, zowel privé als werkgerelateerd. Ik maak daarbij geen onderscheid tussen life/personal coaching of loopbaancoaching omdat deze in mijn ogen niet los van elkaar staan.

Als je coaching overweegt zou ik je graag eens spreken. Dan kan ik je precies vertellen wat ik voor je kan betekenen en je uitleggen waarom coaching in jouw geval wel of geen goede keuze zou zijn. Bel of mail dan gerust.